Dorinte

Lansat in 2011, odata cu aparitia timisorenilor de la Terapia┬á(Terapia Gold este,┬áprobabil, prima bere artizanala romaneasca), craft beer-ul mioritic a avut un debut mai degraba timid: prahovenii de la Zaganu┬ási-au inceput treaba abia in 2013, urmati, in 2014, de Sara, Nemteana, Ground Zero si Tiltott Csiki S├Âr).

La 7 ani distanta de la inaugurare, insa, artizanala romaneasca a luat o amploare de putini anticipata. La inceputul verii lui 2018, numaram 41 de marci produse in 31 de micro-berarii amplasate pe tot cuprinsul tarisoarei. Numarul de etichete a depasit deja 235!

Acesta fiind contextul, autorii beercraft.ro (isi) promit sa onoreze una dintre cele mai dinamice & simpatice industrii creative romanesti printr-un portal de informatie & admiratie, nevaduvit, totusi, de necesarul simt critic si necesarele standarde ce se cuvin sa insoteasca orice soi de demers jurnalistic.

Ne propunem sa tinem la zi lista & harta microberariilor, marcilor si etichetelor de bere artizanala romaneasca, sa popularizam feluritele evenimente, lansari, targuri ce ne bucura weekend-urile si noptile de-a lungul anului, sa realizam interviuri cu oamenii importanti cu industrie si cu amator-degustatorii care fac posibili fenomenul, sa facem analize dintre cele mai diverse asupra domeniului, sa gazduim pareri, impresii, idei pe care le gasim relevante.

Nu ne propunem sa vindem bere prin intermediul site-ului (pentru asta exista Berero), sa facem topuri sau sa dam note (pentru asta exista RateBeer & Co), sa producem discriminari de orice fel intre marci si / sau microberarii.

Ne-ar foarte bucura sa putem contribui la dezvoltarea industriei. Printre altele, visam ziua cand vom putea pleca intr-o calatorie prin tara pentru a vizita micro-berarii si degusta licoarea chiar la botul calului (aka instalatiei). Sau cea in care producatorii de artizanala vor fi suficient de puternici pentru a avea propriile standuri la marile festivaluri rock sau evenimente sportive.

Ne bazam pe observatiile, spiritul critic, comentariile, contributiile producatorilor si consumatorilor, carora le, adica va, promitem sa fim harnici, onesti si haiosi :)!

Identitati

Mihai
Corporatist & Electronist (doar de catedra) & (ex-) Jurnalist
Iubitor & Scriitor de Teatru & Film & Festivaluri
De gasit pe unbtc.ro, LiterNet, dordeduca și Dilema Veche.

Web crafting: pax