Industria Hop Hooligans si restul lumii
Industria

Hop Hooligans si restul lumii

La inceput de octombrie 2018, la exact 7 ani de lansarea Terapiei (Gold & Platin), piata romaneasca de bere artizanala numara:

  • 286 de etichete
  • 47 de marci
  • 31 de microberarii

Pe 53 dintre cele 286 etichete de bere artizanala romaneasca sta scris Hop Hooligans. Dintre acestea, 50 au fost produse in propria micro-berarie din Jilava, iar 11 au fost co-productii.

18.5% dintre berile care s-au produs in istoria craft beer-ului mioritic ii au drept (co)-autori pe ilfoveni!

Hop Hooligans a aparut pe lume in primavara lui 2016 (a 11-a marca de pe piata), cand a produs, la micro-beraria Ground Zero, Hop Hooligans & Ground Zero Six Years o’Clock, un IPA omagial pentru barul bucurestean Beer O’Clock. Din noiembrie acelasi an, au dat drumul propriei fabrici (a 14-a din istoria moderna a micro-berariilor romanesti).

Excluzand eticheta-princeps si doing the basic math, reiese ca Hop Hooligans a lansat 52 de beri in 23 de luni, adica 2.3 pe luna!

Seria de IPA-uri (toate cu ABV de 6.5%!) Hop Hooligans Shock Therapy numara 14 titluri, lansate intre decembrie 2016 si septembrie 2018, de departe cea mai ampla din lumea craft-ului autohton.

Cea mai puternic alcoolizata bere autohtona apartine, de asemenea, liderului cifrelor din Ilfov: barley wine-ul Hop Hooligans Melting Pot are 12.5% ABV.

Evolutia cronologica brand-ului e de gasit aici.

Industria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *