bere zaganu

Zăganu

Microberărie: Fabrica de Bere Bună
Str Bodeni 72, Măneciu-Ungureni , 107365, Prahova · Since 2013

Una dintre vedetele pietei romanesti artizanale, Zăganu a fost lansata pe piata la 1 octombrie 2013, la doi ani dupa pionierul timisorean Terapia. 

Berea prahoveana a debutat cu doua lager-uri: pale-ul Zăganu Blondă (in 2013) si Dunkler Bock-ul Zăganu Brună (in 2014).


A continuat cu 3 ales: Zăganu Rosie (un Belgian ale), Zăganu India Pale Ale (ambele in 2015) si Zăganu Adonis (un american pale ale), un an mai tarziu.


La barul-fanion al ro-artizanalelor, Fabrica de Bere Buna – Romanian Craft Beer Bar, e de gasit, din septembrie 2017, si Zăganu Blondă Nefiltrată, un pale lager disponibil doar la draft.

Spre finalul lui 2017, a produs Coma DOR, un american pale ale omagiu pentru trupa de rock alternativ Coma.


In ultimii zi a verii, la Bucharest Craft Beer Festival 2018, am gustat cu incantare Zăganu 5 Years Anniversary, un Imperial IPA neobisnuit de strong pentru obiceiurile brand-ului. Titlul oficial al etichetei cincinal-aniversare a fost anuntat in octombrie 2018: Zăganu 500.

Pe final de 2018, Coma ICAR a venit in prelungirea Coma DOR.


Pe final de ianuarie 2019, prahovenii lanseaza primul stout al portofoliului: imperial-ul Zăganu Russian Imperial Stout.

Pentru lunile urmatoare ale anului, e rost de primele colabari din istoria brand-ului. Ambele, cu ilfovenii de la Hop Hooligans:


Povestea Zăganului