Starea Artei Primele hit-uri ale verii
Starea Artei

Primele hit-uri ale verii

Later Edit:
Cu o discretie poate prea mare, muresenii de la Lăpușna au bifat si ei o noutate (dupa aproape 2 ani de tacere!) in iulie 2018: Lăpușna Special Black Lager. al doilea Schwarzbier al pietei romanesti.

Da, e vacanta, da, a venit si vara clasic temperat-continentala dupa o serie de saptamani mai degraba musonice, dar asta nu inseamna defel ca producatorii de ro-artizanale si-au luat concediu. Iata, in cele ce urmeaza, o dare de seama despre ce s-a lansat in de la 1 iulie incoace si se poate gusta in locantele de profil ale patriei.

1. Balul de iulie a inceput, asadar, cu Hop Hooligans & Bereta & Wicked Barrel & Berero Birthday Bash, o IPA aniversara (3 ani de berero) absolut spectaculoasa, densa, grea, ampla, ce poate fi inca degustata in forma draft la Mikkeller Bucharest si in formula la doza in Bandit, Artichoke Coffee Shop, Absintherie Sixtina Romania si, desigur, pe berero.ro.

2-4. Avem, apoi, trei IPA-uri proaspete de la Hop Hooligans: New England IPA-ul pe baza de hamei japonez Hop Hooligans Shady Sushi, un nou episod din seria clasica a brand-ului Hop Hooligans Shock Therapy v3 Azacca & Simcoe (hamei Simcoe is, of course, included) si endless-name-ul Hop Hooligans Simply Hops We Like New Hops And We Cannot Lie. (un Un New England IPA cu un nume pe baza de multiple hameiuri bizar-atragatoare: experimentalul BRU-1, Au035, Centennial BBC). Cele 3 noutati pot fi gustate in locantele ce comercializeaza, in mod traditional, Hop Hooligans, a caror lista e de gasit aici.

Colaj din foto de pe pagina de FB a Hop Hooligans

5. Prima IPA, intesata de hamie, din portofoliul sibienilor de la Nembeer a venit pe lume la finalul lui iulie sub denumirea Nembeer Indiana. De gasit in locantele traditionale ale brand-ului, din Sibiu, Cluj, Bucuresti si, in curand, Brasov. 

6-7. Doua titluri tare promitatoare, peach IPA-ul Bereta & Hop Hooligans White Diamond (90 kg de piersici & 8 kg de hameiuri) produs de inca-proaspata micro-berarie a timisorenilor, si Belgian IPA-ul Hophead & Hop Hooligans Trouple G, nascut la Cluj, vor fi lansate in weekend-ul 11-12 august la Hangar Gastropub.8-9. Doua a branduri bucurestene lansate in 2018 propun, incepand din august, doua noi etichete: amber ale-ul White Collar Amber Galaxy si Saison-ul Anagram Saison de Citron

10. Marti, pe 14 august, Bere Bucuresti isi lanseaza primul ale, Dristor / Drumul Taberei / Bere Bucuresti Ale, si isi relanseaza lager-ul, Rahova / Pantelimon / Bere Bucuresti Lager, in cadrul unui eveniment gazduit de The Beer Institute – Romanian Craft Beer Shop.

11. O postare de pe FB-ul Bereta (sursa foto) anunta o noua colaborare intre timisorenii si oamenii Bicazului: IPA-ul pe baza de Mosaic & Galaxy hops Wicked Barrel & Bereta TM Speish Odyssey, to be launched in August. De gasit in locantele clasice Bereta si suratele lor Wicked Barrel.

Starea Artei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *