Industria Ro-artizanala 300
Industria

Ro-artizanala 300

In urma cu 4 luni, pe 8 iulie 2018, omagiam a 250-a eticheta a berilor artizanale romanesti: Hop Hooligans & Bereta & Wicked Barrel & Berero Birthday Bash, un IPA care marca 3 ani de existenta ai retailer-ului online berero.ro.

Deseara, de la 7PM, The Beers. Pub & Restaurant (locanta bucuresteana cu cea mai mare varietate de craft-uri, nu doar mioritice, servite la draft: 30 de titluri!) va gazdui Lansare Quadrupel IPA – collab. Oriel Beer x Sunstone Alehouse. Dupa calculele acestui site, ultra-alcoolizata (ABV 11%!) colaborare intre bucurestenii de la Oriel Beer si moldovenii de la Sunstone Alehouse este a 300-a eticheta a mini-industriei romanesti de bere artizanala.


Oriel Beer a aparut pe piata in decembrie 2017, propunand 3 etichete, printre care si Oriel Quadrupel (Jack Daniels BA), cel dintai Abt/Quadrupel al pietei locale. La 11 luni distanta, micro-beraria din extremitatea estica a Bucurestiului vine cu acest Oriel x Sunstone Quadrupel IPA, (doar) al doilea Abt/Quadrupel al lumii mioritice.

Conform producatorilor, vorbim de o bere dublu-fermentata, vreme de 46 de zile (fermentare primara: 16 de zile; in sticla: 30 de zile), dublu-maturata (in tanc: 14 zile; in sticla: 30 de zile), care a beneficiat si de o etapa de dry hopping / adaugare de de hamei post-prima etapa de fermentare (7 zile).

Cu 11% ABV, Oriel x Sunstone Quadrupel IPA prinde top 10-ul local al alcoolemiilor, la egalitate cu Capra Noastra – Noaptea Mâței, Hop Hooligans Time, Ground Zero Triple IPA si Kutuma Ortu’ Popii, imediat in spatele podiumului format din Hop Hooligans Melting Pot (12.5%), Ground Zero Ticket To The Stars (12%) si Oriel Quadrupel (Jack Daniels BA)Wicked Barrel Piece of Cake (11.5%).

Sursa foto: Pagina de FB a evenimentului de lansare

Industria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *